'Malinovskyi kan naar de Premier League, Leeds zal wel moeten dokken'

'Malinovskyi kan naar de Premier League, Leeds zal wel moeten dokken'

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 17:30do 24-09-2020 om 17:30

Ruslan Malinovskyi was in het kampioenenjaar van KRC Genk één van de absolute uitblinkers. Hij bekroonde dat boerenjaar met een transfer naar Atalanta Bergamo, waar het hem eveneens voor de wind ging. Nu lonkt de Premier League.

Malinovskyi zou in de belangstelling staan van Leeds United, de promovendus in de Engelse hoogste klasse. Dat is althans wat The Telegraph meldt. In eerste instantie mikte de traditieclub op een overstap van Rodrigo De Paul, maar die deal lijkt niet meer aan de orde. Malinovskyi dan maar? De Oekraïner moet wel wat geld opleveren in Bergamo. De vraagprijs ligt op twintig miljoen euro.

Afgaande op het voorbije seizoen valt dat bedrag te rechtvaardigen. In zijn beginmaanden bij Atalanta had Malinovskyi het nochtans best lastig, te meer omdat zijn teamgenoten het uitstekend deden. Trainer Gian Piero Gasperini had dan ook weinig reden tot wisselen. In 2020 stak de linkspoot zijn neus echter nadrukkelijker aan het venster. Vooral na de corona-onderbreking was Malinovskyi uitblinker, met (knappe) doelpunten en assists bij de vleet.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Leeds een mooie club voor Malinovskyi?

(132 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws