Standard en Charleroi opgelet, Jestrovic: Serviërs hebben nooit schrik

Standard en Charleroi opgelet, Jestrovic: "Serviërs hebben nooit schrik"

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 15:45do 24-09-2020 om 15:45

Donderdagavond spelen Standard en Sporting Charleroi beide in de voorlaatste voorronde van de Europa League. Beiden treden ze ook aan tegen een ploeg uit Servië. Geen watjes, verzekert ex-RSC Anderlecht-speler Nedad Jestrovic (44).

Toch staat er met Charleroi de autoritaire leider van de Jupiler Pro League tegenover. "Wat Charleroi in jullie competitie aan het doen is, da’s extraordinaire", vindt Jestrovic. "Maar daartegenover staat dat Partizan Belgrado veel ervaring heeft in Europa. Vorig seizoen zat het nog in een poule met onder meer Manchester United. Partizan telt bovendien veel (ex-)internationals, die weten wat het is om er in Europa te staan."

Een brok ervaring dus, maar er is meer. "Eén ding is zeker: Partizan zal geen schrik hebben. Heeft het nooit. De as van de ploeg is sterk, het systeem interessant. Door die 4-4-2 kan het vooraan gemakkelijker de bal bijhouden, terwijl het toch compact blijft spelen. Een lange bal zal je niet gauw zien. Partizan voetbalt zoals de Servische school, met korte passes", aldus Jestrovic bij Het Laatste Nieuws.

Ook Standard komt dus uit tegen een Servische ploeg, al zijn de Rouches wel favoriet tegen Vojvodina. "Wegens een groter budget en betere spelers", oordeelt Jestrovic. "Maar geloof me: Vojvodina kán verrassen. Zeker in een leeg Sclessin. Da’s een voordeel voor hen. Het zal er niet zo heet aan toe gaan, als ik destijds een paar keer mocht meemaken. Vojvodina heeft bovendien niets te verliezen. Het gaat dan ook niet met een witte vlag op het veld stappen. Serviërs doen dat nooit."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws