De Decker ziet het somber in: Zitten in de hoek waar de klappen vallen

De Decker ziet het somber in: "Zitten in de hoek waar de klappen vallen"

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 15:15do 24-09-2020 om 15:15

KAA Gent beet woensdagavond in eigen huis in het zand tegen Dynamo Kiev: 1-2. De terugmatch wordt een lastige klus om te klaren, beseft ook coach Wim De Decker.

Over de match zelf kon De Decker na afloop van de match, die het met tien spelers beëindigde, kort zijn. "Wat bij mij vooral blijft hangen, is dat we onszelf in de voet hebben geschoten", aldus de coach bij Het Laatste Nieuws. Daags nadien komt het besef dan ook dat de groepsfase van de Champions League halen een aartsmoeilijke opdracht is.

"We weten hoe ze het ginder gaan aanpakken", zegt hij. "Dat het héél moeilijk zal worden, is zeker. Maar het zou flauw zijn om niet te zeggen dat we naar daar gaan om nog alles uit het percentage kans te halen dat we nog hebben. Maar we hebben het onszelf absoluut heel moeilijk gemaakt."

Gent verloor woensdag zonder de geblesseerde Sven Kums en ook Roman Yaremchuk moest al in de eerste helft het veld verlaten met last aan de hamstring. "Qua blessures zitten we ook in de hoek waar de klappen vallen", oordeelt De Decker. "Het was zo’n avond waarop het allemaal een beetje tegenzat. We hebben hier een zware tik gekregen. Ik had het gevoel dat we op de juiste weg zaten. Het belangrijkste is nu dat we zaterdag tegen OHL opstaan. We moeten niet stilstaan, de enige weg is vooruit."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Haalt Gent de Champions League-groepsfase nog?

(50 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws