Belhocine verloor nog nooit Europees: Alles geven, zonder ons vragen te stellen

Belhocine verloor nog nooit Europees: "Alles geven, zonder ons vragen te stellen"

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 14:25do 24-09-2020 om 14:25

Sporting Charleroi staat na een knap seizoen en dito competitiestart in de voorlaatste voorronde van de Europa League. Donderdagavond treft het Partizan Belgrado in een rechtstreeks duel. "Alles geven is de boodschap", klinkt Karim Belhocine strijdlustig bij Het Laatste Nieuws.

Charleroi is nog ongeslagen in de competitie dit seizoen en Belhocine zelf, ooit profvoetballer, verloor nog nooit een Europese match. Al is dat volgens hem geen voorbode op succes vanavond. "Elk seizoen is een ander verhaal, elke match is verschillend", zei hij. "Je kan rekening houden met het verleden, maar wat echt telt is het heden."

Belhocine stond zelf ooit met Standard in de zestiende finales. "Een formidabele herinnering. We schakelden Wisla Krakau uit. Een van de meest emotionele momenten uit mijn carrière, want enkele dagen voordien was onze fysiektrainer, Guy Namurois, tijdens een fietstochtje bezweken aan een hartaanval. We droegen die kwalificatie aan hem op en we speelden zoals hij dat zo graag zou gewild hebben. Guy hield van spelers die tot het uiterste gingen, die ongeacht de omstandigheden het beste van zichzelf gaven", aldus de coach van Charleroi.

Moed en overgave, de Zebra's zullen het kunnen gebruiken tegen Partizan. "Als speler van Charleroi krijg je geen tien keer de kans om deel te nemen aan de groepsfase van de Europa League", vindt Belhocine. "Dit is de eerste stap. Hopelijk volgt er een tweede (in de laatste voorronde). Alles geven is de boodschap, zonder ons vragen te stellen. Met respect voor de tegenstander, maar zonder naar hem op te kijken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Charleroi de volgende ronde halen?

(29 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws