Lukaku relativeert: Absurd racisme ligt al tijdje achter ons

Lukaku relativeert: "Absurd racisme ligt al tijdje achter ons"

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 14:12do 24-09-2020 om 14:12

De 'Black Lives Matter'-beweging leeft al enkele maanden nadrukkelijk over heel de wereld. Ook in het voetbal duiken geregeld verwijzingen ernaar op. Romelu Lukaku liet zich in gesprek met het Italiaanse La Gazzetta Dello Sport uit over racisme in de wereld en op het voetbalveld.

"Voetbal is een multiculturele sport", opende hij. "Bij elke ploeg heb je spelers van verschillende nationaliteiten, verschillende kleuren en een verschillend geloof. Wij respecteren dat allemaal. Dat is sport, dat is het leven."

Toch was Lukaku zelf ook ooit slachtoffer van racisme. "Ik heb hier in Italië een keer een probleem gehad. Ik heb er toen op gereageerd, maar daarna is het nooit meer voorgevallen. Ik hou van het voetbal hier, van het land. En de supporters van de tegenstanders respecteren me, als speler en als mens", aldus de spits van Inter en de Rode Duivels.

Lukaku lijkt dan ook op te roepen om racisme correct te benaderen. "Ik wil die drie of driehonderd mensen die fluiten niet over dezelfde kam scheren met duizenden fans en burgers”, zegt hij. “Ik ben ervan overtuigd dat het absurde racisme al een tijdje achter ons ligt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws