'Barcelona waagt nog laatste kans voor toptarget, Memphis is plan B'

'Barcelona waagt nog laatste kans voor toptarget, Memphis is plan B'

24-09-2020 12:15
8

FC Barcelona gaat binnen enkele dagen een nieuwe spits presenteren na het vertrek van Luis Suárez naar Atlético Madrid. Volgens AS ligt Memphis Depay op pole-position voor een transfer naar Camp Nou.

De aanvaller van Olympique Lyon staat al enkele weken in de wacht en lijkt deze week dan eindelijk zijn overstap naar Barcelona af te kunnen ronden. Door het vertrek van Suárez en de verkoop van Nelson Semedo aan Wolves (voor maximaal 40 miljoen euro) heeft trainer Ronald Koeman het benodigde budget om Memphis los te weken.

Barcelona werkt ook nog aan het tweede spitsenproject: Lautaro Martínez. De spits van Internazionale is de favoriet bij het bestuur van FC Barcelona, maar de hoge transfersom maakt een overstap naar Catalonië moeilijk. Toch zal de club de komende dagen nog een laatste poging wagen voor de Argentijn, ook al wordt dit waarschijnlijk een kansloze onderneming. Leidt de laatste poging tot niets, dan wil Barcelona met het beschikbare budget van twintig miljoen euro naar Lyon om Memphis los te weken.

Memphis is een veel goedkopere optie omdat zijn contract in Frankrijk na dit seizoen afloopt en hij niet van plan is om de verbintenis te verlengen. Lyon is daardoor gedwongen een bod van Barcelona serieus in overweging te nemen.

Koeman wacht ondertussen af welke spits hij tot zijn beschikking krijgt. Komt Memphis, dan blijft hij waarschijnlijk het 4-2-3-1-systeem uit de voorbereiding spelen met de Oranje-international als valse negen. Komt Martínez, dan zal het systeem van vorig seizoen meer in tact blijven. De Argentijn is namelijk meer een type-Luis Suárez.

No Poll