Chelsea legt miljoenenbedrag voor nieuwe doelman, Kepa moet vrezen

Chelsea legt miljoenenbedrag voor nieuwe doelman, Kepa moet vrezen

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 11:30do 24-09-2020 om 11:30

Chelsea heeft Edouard Mendy gepresenteerd. De 28-jarige doelman uit Senegal komt voor een miljoenenbedrag over van het Franse Stade Rennes.

Mendy lijkt Kepa Arrizabalaga te vervangen op Stamford Bridge. De Spaanse doelman is al een tijdje niet meer zeker van zijn plaats onder de lat en mede daarom is Chelsea op zoek gegaan naar een nieuwe keeper. Die heeft de club met Mendy nu gevonden. Volgens diverse media betaalt Chelsea 33 miljoen euro voor hem, al doen de clubs geen mededelingen over de transfersom.

Mendy tekent een contract voor vijf seizoenen bij de club uit Londen. "Ik ben blij dat ik me bij Chelsea mag voegen", geeft Mendy aan in een eerste reactie op de clubwebsite. "Het is een droom van me om bij zo'n goed elftal te spelen en om te werken met Frank Lampard en zijn coachingsstaf. Ik kijk ernaar uit om mijn teamgenoten te ontmoeten en kan niet wachten om te beginnen bij de club."

Bij Chelsea zijn ze er blij mee dat Mendy de selectie komt versterken. Voormalig keeper Petr Cech speelde een belangrijke rol bij de transfer. "Op het moment dat Petr en onze technische staf Edouard als beste optie zagen voor onze selectie, was hij de enige keeper die we binnen wilden halen", geeft Chelsea-directeur Marina Granovskaia aan. "Edouard kende een goed seizoen bij Rennes en heeft ambitie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws