Steun voor De Boer: 'Alsof dat bij Ajax óók niet aan het spelersmateriaal lag'

Steun voor De Boer: 'Alsof dat bij Ajax óók niet aan het spelersmateriaal lag'

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 10:45do 24-09-2020 om 10:45

Frank de Boer staat voor de taak om het Nederlands elftal successen te brengen op het EK en WK. Guido Albers, de manager van de nieuwe bondscoach, neemt het voor hem op als weerwoord op de criticasters.

De dienstverbanden van De Boer bij Internazionale en Crystal Palace duurden respectievelijk 85 en 77 dagen. Albers denkt te weten waar dat aan lag. "Frank heeft geen natuurlijk talent voor politieke spelletjes", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij wil gewoon werken met mensen waar hij van op aankan, lekker met voetbal bezig zijn, het team sterker maken. Dat is zijn kracht en zwakte tegelijk. Enerzijds maakt het dat tot zo'n goede, gedreven en eerlijke coach. Anderzijds is hij daar soms ook naïef in geweest."

Bij Ajax wist De Boer de verwachtingen wél waar te maken, terwijl de Amsterdamse club destijds uiteenviel door ruzies tussen de bestuursleden. De Boer volgde zijn eigen weg. "Bij Ajax kon dat, omdat hij Frank was, hij werd er in alle geledingen gerespecteerd als mens en trainer", vertelt Albers. "Misschien heeft hij te lang gedacht dat het elders op die manier óók kon. Maar bij Inter stonden er opeens een paar Chinezen op het veld om de training te filmen. Moest van de Chinese eigenaar. Bij zo'n club word je onherroepelijk meegezogen in het hele machtsspel."

Scepsis
Veel mensen geven na de aanstelling van De Boer aan dat de KNVB voor 'de veilige weg' heeft gekozen. "Ik begrijp ook wel dat hij eerst wat scepsis moet overwinnen, over dat hij altijd saai en traag voetbal speelt enzo", vervolgt Albers. "Alsof dat bij Ajax óók niet gewoon aan het spelersmateriaal lag. Maar ik ben ervan overtuigd dat Frank klaar is voor Oranje. Als hij zich helemaal op het voetbal kan richten, en met een staf die hij kan vertrouwen, is hij een geweldige coach. Op het veld is hij dat altijd geweest. Daarbuiten is hij alleen maar rijper en wijzer geworden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws