Update: 'Uitspraak in zaak Virton kan nog weken op zich laten wachten'

Update: 'Uitspraak in zaak Virton kan nog weken op zich laten wachten'

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 08:26do 24-09-2020 om 08:26

Laatste update: maandag 28 september 2020 om 16:05ma 28-09-2020 om 16:05

Het Nieuwsblad meldt dat Virton het mislopen van zijn licentie succesvol heeft aangevochten in beroep. Het kreeg gelijk oor het Marktenhof, dat de beslissing van de BMA (Belgische Mededingsautoriteit) vernietigde.

Er worden echter nog geen voorlopige maatregelen toegekend om Virton een proflicentie toe te kennen. Het BMA zal zich nu alweer moeten buiten over het verzoek van Virton. De kans lijkt echter klein dat Virton alsnog een deel zal uitmaken van 1B.

"We gaan het vonnis lezen, maar sowieso is dit niet voldoende om aanspraak te maken op een plaatsje in 1B. Daarvoor moeten nog heel wat stappen worden gezet. De BMA zal nu haar motivering aanpassen en dan wordt er opnieuw beslist", zegt woordvoerder Stijn Van Bever.

Update: Een beslissing over het lot van Virton is nog niet voor direct. Volgens Het Nieuwsblad wordt er immers nog eerst een nieuw college samengesteld dat het dossier onder handen zal nemen. Daarna kan het nog een maand duren tot er daadwerkelijk een uitspraak wordt gedaan in de zaak.

Virton is inmiddels gewoon aan de competitie begonnen in de tweede amateurliga.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws