Gillet en Charleroi maken indruk: “Atlético van België? Dat klinkt niet slecht

Gillet en Charleroi maken indruk: “Atlético van België? Dat klinkt niet slecht"

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 08:12do 24-09-2020 om 08:12

Guillaume Gillet heeft zijn overgang naar Sporting Charleroi nog niet beklaagd. De ex-Anderlecht-speler heeft een achttien op achttien met de Carolo’s. Tegenover Het Nieuwsblad spreekt Gillet over ‘het Atlético Madrid van België’.

“Dat klinkt niet slecht, hè”, begint Gillet. “Al zal onze sterkte pas blijken als er uiteindelijk eens een paar geblesseerden zijn. Kunnen we dat opvangen?” Charleroi is de leider met een perfect parcours in de Jupiler Pro League. “Da's geen toeval. We spelen heel realistisch voetbal. Soms is de tegenstander beter, maar dan vormen we een blok en vechten we voor elke bal. Daardoor slikten we nog maar twee tegengoals. Zelfs als we onder liggen, voel je op het veld toch: Straks scoren we en winnen we. Eén uitbraak is genoeg. Dat is aangenaam.”

Gillet is nog ambitieus op zijn 36e, maar hij voelt het wel een dag na de wedstrijd. “Als ik na een match in mijn auto stap, moeten ze mij 's avonds gerust laten en de dag nadien ook nog. Dan recupereer ik, maar daarna is het oké. Ik ben tevreden over mijn vorm. Gemiddeld loop ik nog elf à twaalf kilometer per match. Ook toen ik weg moest bij Lens, dacht ik nooit aan stoppen. Deschacht speelt nog op zijn 39ste, Timmy Simons werd nog kam­pioen met Brugge toen hij veertig was.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws