Bezus zondebok van treurige avond voor KAA Gent tegen Dinamo Kiev

Bezus zondebok van treurige avond voor KAA Gent tegen Dinamo Kiev

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 22:59wo 23-09-2020 om 22:59

Laatste update: donderdag 24 september 2020 om 18:00do 24-09-2020 om 18:00

KAA Gent verloor zonder veel boe of ba van Dinamo Kiev. De buffalo's konden nauwelijks iets tegenover het autoritaire voetbal van Dinamo Kiev zetten. In VPAnalyse gingen we op zoek naar het verhaal van de wedstrijd.

Inspiratieloos KAA Gent
Het is duidelijk dat KAA Gent haar ziel nog niet gevonden heeft. In de eerste helft kon het nauwelijks een aanval op poten zetten. Tegen een defensief Dinamo was het moeilijk om een opening te vinden, maar Gent kon nooit echt aandringen. De creative voetballers beperkten zich tot korte of foute passen. Het is duidelijk dat dit Gent op zoek moet naar enthousiasme. 

De Decker heeft de formule nog niet gevonden
Wat vooraf de voorspelling was bleek ook uit te komen. Dinamo zakte al snel in en liet de bal aan Gent. De creativiteit bleef bij Gent uit. Zo zat Dinamo, zeker na de 0-1, in een zetel. Tegen 29 september zal Wim De Decker hiervoor een oplossing moeten zoeken. Dinamo gaat ongetwijfeld opnieuw in diezelfde zetel zitten. De Decker en co. zullen een stevig plannetje moeten uitdokteren om deze verdedigende spelstijl te omzeilen.

Bezus, Bezus, Bezus toch…
Twee gele kaarten in vijf minuten, het is niet zeldzaam, maar wel niet heel slim. Twee keer ging Bezus door op een speler van Dinamo, en zeker na die eerste keer, kon hij weten dat dit rood kon worden. In de belangrijkste wedstrijd van het jaar zette hij zijn ploeg zo machteloos tegen Dinamo Kiev. Creativiteit, dat had Gent nodig, en als dan een creatieve speler rood pakt, dan weet je het wel. Vanaf de rode kaart probeerde Dinamo KAA Gent monddood te maken. Dit lukte aardig. KAA Gent kon nooit meer gevaarlijk worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Champions League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws