KAA Gent verliest van Dinamo Kiev en mag denken aan de Europa League

23-09-2020 22:48 Laatste update: 22:56
54

KAA Gent heeft haar ‘belangrijkste wedstrijd van het jaar’ verloren van het Oekraïense Dinamo Kiev. Tegen een stugge ploeg verloren de buffalo’s met 1-2. Mede dankzij een rode kaart kon KAA Gent nooit een vuist maken.

De wedstrijd begon rustig langs beide kanten. De eerste acht minuten hielden beide ploegen een studieronde en werd het balbezit verdeeld. Na het doelpunt van Karavaev trok Dinamo het laken naar zich toe. KAA Gent kon de bal nauwelijks in de ploeg houden en speelde inspiratieloos voetbal. Toen Yaremchuk geblesseerd naar de kant moest leek het doodvonnis voor de buffalo’s getekend. Veel kansen hadden de Oekraïners niet, maar het spelbeeld was duidelijk. Gent vond geen oplossingen.

In de 35ste minuut noteerden we het eerste echte wapenfeit aan de kan van KAA Gent. Bezus trapte hard en laag. Doelman Bushchan keepte goed maar dit wakkerde het offensieve spel aan. In de 40ste minuut kon Dorsch een hoekschop op het hoofd van Kleindienst schilderen. De ingevallen spits redt Gent in de eerste helft.

De tweede helft begon zoals de eerste. KAA Gent kon weinig brengen tegen de verdedigende patstelling van Dinamo. De 54ste minuut was bepalend voor het uiteindelijke verloop van de wedstrijd. Roman Bezus pakte zijn tweede gele kaart in 5 minuten en liet KAA Gent achter met 10 man. Dinamo speelde volwassen verder. Het gaf Gent geen kans om te voetballen en liet zelf de bal traag rondgaan. Richting de 70ste minuut gingen ze meer en meer op zoek naar de doodsteek voor KAA Gent.

De 79ste minuut was het zover. De Pena kreeg de bal via Plastun in zijn voeten. Hij knalde de 1-2 door de benen van Roef. Ook na het doelpunt raakte KAA Gent geen bal meer. Dinamo liet de bal autoritair rondgaan en gaf de buffalo’s geen kans meer om een aanval op te zetten.

29 september wordt de terugwedstrijd gespeeld in Kiev. Dit is een zware opgave voor KAA Gent.