Kayembe verliet Anderlecht voor Eupen: Ik wilde spelen

Kayembe verliet Anderlecht voor Eupen: "Ik wilde spelen"

23-09-2020 21:30
1

Edo Kayembe nam deze zomer afscheid van RSC Anderlecht. De Congolees gaat aan de slag bij KAS Eupen, dat één miljoen euro betaalde voor hem. Dat hij nooit een echte kans kreeg bij Anderlecht, neemt hij de club niet kwalijk.

Na enkele moeilijke seizoenen besloot Kayembe om toch te vertrekken bij Anderlecht. "Ik geloof niet dat ik onvermijdelijk aan het einde van mijn verhaal was gekomen bij Anderlecht. Maar het was beter dat ik vertrok, omdat Vincent Kompany niet langer op mij rekende", geeft Kayembe aan bij Sport/Voetbalmagazine.

"Vorig jaar al wees hij me erop, kort nadat hij aankwam bij RSC Anderlecht, dat ik misschien beter elders speeltijd zou zoeken. Hij is een trainer die heel goed weet wat hij wil. In mijn geval: het was duidelijk dat ik wilde spelen. Op die manier beschouw ik mijn vertrek dan ook niet als een stap achteruit. Het is vooral een kans om me op te werken tot een volwaardige titularis bij een ambitieuze club", aldus Kayembe.

Anderlecht iets kwalijk nemen doet hij dan ook niet. "Ik zal erkentelijk blijven tegenover Anderlecht, dat van mij een profspeler maakte door me te komen halen in Congo. Dat ik ervoor koos te tekenen voor hen, eerder dan voor KRC Genk dat toendertijd ook interesse toonde, daar heb ik geen spijt van", besluit Kayembe.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie