Proto blikt terug op beladen 'Defour-duel' tussen Anderlecht en Standard

Proto blikt terug op beladen 'Defour-duel' tussen Anderlecht en Standard

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 20:15wo 23-09-2020 om 20:15

De terugkeer van Steven Defour naar Sclessin is misschien wel één van de meest beladen wedstrijden van de voorbije jaren. De toenmalige speler van RSC Anderlecht kreeg geen al te warm welkom van zijn voormalige supporters. Silvio Proto blikt terug op die partij.

Het begon al voor de partij, toen de supporters van Standard een spandoek onthulden met een onthoofde Steven Defour. "Dat is niet om mee te lachen. Eerlijk", vertelt Proto bij Eleven Sports.

"Wanneer je een normale persoon bent, word je dan op een dag wakker en denk je we maken een tifo van een onthoofde Steven Defour? Als je een normaal persoon bent, kan je je dan inbeelden dat die gedachte in je opkomt? Nee. Als je eerlijk bent. Nee."

Rode kaart
Defour pakte uiteindelijk ook tweede gele kaarten (en dus rode kaart) in die bewuste partij. Hij trapt twee keer een bal in het publiek. "De eerste gele kaart die hij krijgt... Er zijn zoveel supporters die roepen. Wees een beetje psycholoog, meneer Boucaut (de scheidsrechter toen)."

De tweede keer dat hij een bal in het publiek trapt, krijgt hij ook een rode kaart. "Wie heeft gewonnen? De supporters van Standard. Wanneer je naar de fans van Standard kijkt, zie je dat ze blij zijn dat hij is uitgesloten. De scheidsrechter heeft een grote rol gespeeld in het succes van de supporters."

"Voor mij moet een supporter zijn ploeg steunen, niet de tegenstander proberen te destabiliseren. Beeld je in dat hij scoort in die match, na die tifo. Hoe zullen die honderden mensen zich voelen die 's morgens vroeg die tifo hebben gemaakt?

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws