Suárez fraudeert bij Italiaanse taaltest: '10 miljoen kunnen we niet laten lopen'

Suárez fraudeert bij Italiaanse taaltest: '10 miljoen kunnen we niet laten lopen'

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 17:11wo 23-09-2020 om 17:11

Ophef in Italië: een telefoongesprek tussen de docent en examinator van Luis Suárez is uitgelekt. De aanvaller van FC Barcelona zou de Italiaanse taal totaal niet machtig zijn, maar slaagde vorige week toch voor zijn examen. Hij wist alle antwoorden al.

Het OM in Italië onderzoekt de rol van Juventus en de universiteit van Perugia bij de foutloze taaltest van Suárez, nadat de Uruguayaanse spits geen enkele fout maakte. Inmiddels is het duidelijk dat ermee geknoeid is. Het belangrijkste bewijs is een telefoongesprek dat de docent en examinator van Suárez kort voor het examen voerden.

"Hij had vandaag zijn laatste les, maar bereid je voor: hij spreekt geen woord Italiaans", zegt de docent. "Oh God. Welk niveau zou hij moeten halen?", is de reactie van de examinator, geciteerd door Italiaanse media. Waarop de docent zegt: "Niet zou moeten, hij móet het halen. We kunnen een jaarsalaris van 10 miljoen euro niet laten klappen op een B1-test."

Later in het gesprek lachen de docent en examinator nog een keer hard om de taalkennis van Suárez. De spits zou geen werkwoorden kunnen vervoegen. "Hij gebruikt alleen de infinitief (hele werkwoord, red.). Het is bijna lachwekkend, toch?"

Een transfer van Suárez naar Juventus is overigens al enkele dagen van de baan. Juventus maakte dinsdag bekend dat de transfer van Álvaro Morata in de afrondende fase zit. De spits van FC Barcelona lijkt nu hard op weg naar Atlético Madrid.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws