Hrosovsky had het moeilijk bij KRC Genk: “Dat was een klap in het gezicht”

Hrosovsky had het moeilijk bij KRC Genk: “Dat was een klap in het gezicht”

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 17:44wo 23-09-2020 om 17:44

Patrik Hrosovsky komt weer boven water bij KRC Genk. Onder Hannes Wolf werd de middenvelder niet gebruikt, maar nu is hij de spelverdeler bij de Limburgers.

Tegenover Het Laatste Nieuws laat Hrosovsky zich uit over de moeilijke periode bij KRC Genk. "Na twee wedstrijden in de tribune te zitten ben ik verhaal gaan halen bij de coach. Ik heb hem op de man af gevraagd welke rol hij voor mij weggelegd zag dit seizoen. 'Geen', was zijn antwoord. Dat was een klap in het gezicht, maar ik heb dat mijn gedrag niet laten beïnvloeden."  

"Ik trainde vaak met Joseph Paintsil en Stephen Odey (beiden intussen vertrokken, red.)”, vervolgt Hrosovsky. “Wanneer de trainer elf tegen elf wilde spelen, trokken wij ons terug samen met techniektrainer Michel Ribeiro. Dat is niet prettig, maar je weet dat zoiets kan gebeuren in het voetbal. De trainer koos op het middenveld voor andere profielen, iets meer power en iets minder voetballend vermogen.”

Maar de middenvelder deed niet moeilijk en liet zijn hoofd niet hangen. “So be it. Het heeft geen zin om dan je kop te laten hangen en vervelend te doen. Ik ben 28, ik ben een van de oudere spelers in het team. Ik heb een voorbeeldfunctie voor de jonge spelers, óók als ik het zelf moeilijk heb. Iedereen kan dit meemaken”, aldus Hrosovsky.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws