Van Eetvelt krijgt partner bij Anderlecht: 'Nieuwe operationeel directeur'

Van Eetvelt krijgt partner bij Anderlecht: 'Nieuwe operationeel directeur'

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 15:25wo 23-09-2020 om 15:25

Laatste update: woensdag 23 september 2020 om 15:28wo 23-09-2020 om 15:28

RSC Anderlecht heeft een nieuwe operationeel directeur gevonden. Jos Donvil zal die rol op zich nemen. De zakenman maakte carrière bij BASE en VOO en moet het beleid van paars-wit nu in goede banen helpen leiden.

De Tijd weet dat de deal tussen beide partijen zo goed als rond is. CEO Karel Van Eetvelt krijgt er een belangrijke kracht bij aan zijn zijde. Donvil neemt de functies over van Jo Van Biesbroeck, die afscheid nam bij de club. Zijn opvolger heeft overigens niet alleen ervaring in de zakenwereld, maar ook in de media. Daarmee is de link met voorzitter Wouter Vandenhaute snel gelegd.

Overigens heeft Donvil een verleden bij enkele andere Belgische clubs. Bij Zulte Waregem beschikte hij over vijf procent van de aandelen en zetelde hij zelfs even in de Raad van Bestuur. Zo ver is het bij Standard Luik, nota bene de aartsvijand van Anderlecht, nooit gekomen, maar ook daar had hij een en ander in de pap te brokken. Zijn ex-bedrijf BASE was immers jarenlang één van de hoofdsponsors op Sclessin.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws