Mogelijkheid tot uitstel van wedstrijden komt in de buurt voor Anderlecht

Mogelijkheid tot uitstel van wedstrijden komt in de buurt voor Anderlecht

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 14:58wo 23-09-2020 om 14:58

RSC Anderlecht maakte woensdagmiddag bekend dat Hannes Delcroix en Lucas Lissens een positieve coronatest hebben afgelegd. Zo komt de teller binnen de Belgische recordkampioen op zeven te staan. Als dat aantal verder oploopt, zou Anderlecht uitstel van haar wedstrijden mogen vragen.

In het coronaprotocol van de Pro League staat namelijk vermeld dat een Belgische profclub bij meer dan zeven besmettingen in de selectie mag vragen om haar komende competitiematchen te verschuiven naar een latere datum. KVC Westerlo maakte daar bijvoorbeeld al gebruik van. De club uit Eerste Klasse B wordt geteisterd door het coronavirus.

Ook Anderlecht dreigt in dat schuitje verzeild te geraken. Als er nog één positieve test bijkomt, zouden de Brusselaars die mogelijkheid tot uitstel kunnen overwegen. Al rijst wel de vraag of het resultaat van de test van Lissens wel terzake doet. Hij behoort volgens de website van Anderlecht immers niet tot de A-kern. In dat geval zouden er twee bijkomende gevallen moeten bekend geraken.

Hoe dan ook zou het de eerste keer zijn dat een club uit Eerste Klasse A een wedstrijd laat verzetten door corona. Overigens is het maar zeer de vraag of Anderlecht dat überhaupt wel wil. Verschoven wedstrijden betekent namelijk ook een drukkere kalender de komende weken en maanden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws