Gent staat voor lastige klus: ‘Evenveel kans als Club vorig seizoen tegen Kiev’

Gent staat voor lastige klus: ‘Evenveel kans als Club vorig seizoen tegen Kiev’

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 12:10wo 23-09-2020 om 12:10

KAA Gent neemt het woensdagavond op tegen Dynamo Kiev. De inzet is groot, er hangt namelijk een CL-ticket aan vast. Wat mag Gent verwachtten? Gert Verheyen legt het uit.

‘Het is een ploeg die het moet hebben van een goede organisatie en counters, hun grootste kracht is het afstraffen van fouten. Qua speelstijl zijn de dan ook te vergelijken met Charleroi, of Atlético Madrid. Schoonheidsprijzen interesseren hen niet, verdedigen gebeurt zonder risico’s’, aldus Verheyen in Het Nieuwsblad.

Gent moet dus attent zijn vanaf het begin, het kleinste foutje kan worden afgestraft. ‘Als Gent start zoals tegen Rapid Wien dan liggen er meteen twee ballen tegen de netten’, vervolgt Verheyen. ‘Voor Gent is het van levensbelang dat de tussenstand niet hun nadeel komt, zodra Kiev op voorsprong staat kunnen ze hun geliefkoosde spel spelen. Blok opzetten en dan counteren.’

Kiev is dus een verstevigde burcht waar moeilijk door te komen valt, toch liggen er ook kansen. ‘Het centrum wordt dichtgespijkerd, aan de zijkanten ligt echter wel ruimte. Vanuit die ruimtes voorzetten versturen, dat is wel iets dat Gent kan. Ook op stilstaande fases liggen kansen, Club wist vorig jaar zo te scoren, en ook afgelopen weekend slikten ze zo een doelpunt’, vertelt de analist.

Gent krijgt dus zeker geen makkelijke tegenstander voor de kiezen, wanhopen moeten ze echter ook niet doen. ‘Club Brugge gaf ik vorig jaar 50% kans om door te stoten. Voor een Gent in zijn beste vorm zou ik het zelfde zeggen, al blijft het moeilijk te voorspellen in wat voor een gedaante Gent voor de dag komt’, aldus Verheyen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie stoot er door?

(119 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws