'PSG-voorzitter Al-Khelaïfi regelde villa voor FIFA-topman: 28 maanden cel'

'PSG-voorzitter Al-Khelaïfi regelde villa voor FIFA-topman: 28 maanden cel'

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 11:55wo 23-09-2020 om 11:55

Paris Saint-Germain-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi moet vrezen voor een gevangenisstraf. De 46-jarige Qatari is betrokken bij een corruptiezaak: volgens L'Équipe heeft de Zwitserse aanklager een celstraf van 28 maanden geëist.

Onderwerp van de rechtszaak is deal die het medium BeIN Sports – ook eigendom van de PSG-preses – een aantal jaar geleden sloot met de FIFA. BeIN Sports was in onderhandelding over de uitzendrechten van de WK's van 2026 en 2030. Al-Khelaïfi zou zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie en belangenverstrengeling: volgens L'Équipe heeft hij tijdens die onderhandelingen voormalig FIFA-topman Jérôme Valcke aan een luxueuze villa ter waarde van vijf miljoen euro geholpen.

Valcke werd in 2015 al afgezet door de FIFA en verscheen ook in het beklaagdenbankje in Zwitserland: hem hangt een celstraf van drie jaar boven het hoofd. Al-Khelaïfi en Valcke hebben overigens benadrukt dat hun deal een privé-aangelegenheid betrof en dat deze niet gerelateerd was aan de uiteindelijk gesloten overeenkomst tussen de FIFA en BeIN Sports.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Ligue 1 Paris SG

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws