'Verrassende wending rond Dest: Ajax en FC Barcelona bereiken akkoord'

'Verrassende wending rond Dest: Ajax en FC Barcelona bereiken akkoord'

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 07:28wo 23-09-2020 om 07:28

Ajax heeft een akkoord bereikt met FC Barcelona over de transfer van Sergiño Dest. Verschillende Spaanse media, waaronder TV3 en Diario Sport, melden dat de Catalanen daarmee Bayern München alsnog de loef afsteken.

De negentienjarige rechtsback leek hard op weg naar de Budesliga-kampioen, maar vanuit Spanje klinken dinsdagavond andere geluiden. Barça en Ajax zouden het eens zijn over een transfersom van twintig miljoen euro, plus vijf miljoen aan bonussen. Dest geeft inmiddels zelf ook de voorkeur aan een overstap naar Camp Nou.

Dest moet bij Barça de opvolger worden van Nelson Semedo, die voor zo'n veertig miljoen euro aan de slag gaat in de Premier League bij Wolverhampton Wanderers. Bovendien vertrekt Moussa Wague naar het Griekse PAOK. Voor Dest wacht daardoor een concurrentiestrijd met Sergi Roberto.

Barcelona was ook in de race voor Max Aarons van Norwich City, maar Dest genoot de voorkeur van trainer Ronald Koeman. De Amerikaans international heeft nog een contract tot medio 2022 bij Ajax en maakt er geen geheim van dat hij openstaat voor een transfer naar een Europese topclub.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws