'Nieuwe bondscoach van Oranje is gekend: trainer en KNVB bereiken akkoord'

'Nieuwe bondscoach van Oranje is gekend: trainer en KNVB bereiken akkoord'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 23:09di 22-09-2020 om 23:09

Laatste update: dinsdag 22 september 2020 om 23:27di 22-09-2020 om 23:27

Frank de Boer wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De trainer heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met de KNVB over een contract tot medio 2022. Dat meldt De Telegraaf.

De Boer moet Oranje zowel op het EK van volgend jaar als het WK 2022 in Qatar leiden. Na het Europees kampioenschap zal logischerwijs wel een evaluatiemoment plaatsvinden, schrijft de ochtendkrant. De KNVB gaat het akkoord met De Boer zo snel mogelijk op papier zetten, waarna de contracten spoedig getekend kunnen worden.

De oud-trainer van Ajax, Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United moet eind deze week of volgende week worden gepresenteerd. Dan kan hij volgende week vrijdag zijn eerste selectie bekendmaken voor de oefeninterland tegen Mexico en de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina en Italië.

Om de aanstelling van de opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman is het nodige te doen. Frank Rijkaard bedankte al snel en ook een belletje vanuit Zeist naar Peter Bosz was tevergeefs, al is daar enige onduidelijkheid over. De naam van Henk ten Cate viel ook regelmatig, maar hij werd niet benaderd.

De KNVB wil dat De Boer aan de slag gaat met de huidige technische staf, bestaande uit onder meer Dwight Lodeweges en Patrick Lodewijks. Ook Ruud van Nistelrooy sluit in aanloop naar het EK aan.

De Boer, 112-voudig international, was tijdens het WK 2010 al de assistent van Bert van Marwijk. Het Nederlands elftal reikte destijds tot de finale, waarin Spanje aan het langste eind trok.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Een goede keuze?

(103 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws