KAA Gent blijft de grootste uitdager van Club Brugge: 'Je moet denken als topteam'

KAA Gent blijft de grootste uitdager van Club Brugge: 'Je moet denken als topteam'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 18:46di 22-09-2020 om 18:46

Laatste update: dinsdag 22 september 2020 om 18:46di 22-09-2020 om 18:46

Voor de start van de competitie waren alle analisten het erover eens: KAA Gent zou de grote uitdager worden van Club Brugge voor de landstitel. Na de slechte competitiestart (6 op 18, red.) van de Buffalo's slinkte het optimisme snel, maar volgens ex-coach Jess Thorup blijft Gent een belangrijke kandidaat voor de titel.

De 50-jarige Deen werd begin augustus na een 0 op 6 aan de kant geschoven, maar ook onder opvolger Laszlo Bölöni sloeg de Gentse motor niet aan. Wim De Decker krijgt nu de moeilijke taak om straffe ambities waar te maken. Volgens sommigen liggen die ambities te hoog, maar dat ontkracht Thorup. 'Ik vond het niet nodig die ambitie bij te sturen. Gent kan Club bedreigen, dat vind ik nog steeds', vertelde Thorup in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

'Zelf houd ik wel van wat ambitie, maar als er iets gebeurt, moet je er rekening mee houden dat dat impact kan hebben. Desondanks geloofde ik nog altijd in de rest van het team, ook zonder David. Ik zou die ambitie niet bijgestuurd hebben. Gent heeft nog altijd een heel sterk team. Maar je moet niet alleen een topteam zijn, je moet ook leren denken als een topteam.'

'Beseffen: we hebben die kwaliteiten om onszelf op het niveau van Club Brugge te plaatsen. Een voorbeeld? De eerste twee wedstrijden kwamen we telkens op achterstand en vond ik dat we te snel iets wilden forceren: oei, wij zijn de titelconcurrent van Club, we moeten dat hier snel keren. Op zulke momenten moet je als team durven zeggen: take it easy, dit komt wel goed. Een winnaarsmentaliteit kun je leren', besloot Thorup.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zal KAA Gent dit seizoen nog meespelen voor de landstitel?

(154 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws