Amper zes matchen achter de kiezen, maar Cercle-speler is al geel-geschorst

Amper zes matchen achter de kiezen, maar Cercle-speler is al geel-geschorst

22-09-2020 16:15 Laatste update: 16:14
3

Johanna Ochieng Omolo zal volgend weekend niet spelen in de derby tegen Club Brugge. De middenvelder van Cercle Brugge is immers de eerste speler die dit seizoen vijf gele kaarten op zijn naam schreef. En dat op amper zes wedstrijden…

In de openingsspeeldag hield Omolo zich nog koest tijdens het duel tegen Standard. Nadien greep hij telkens een geel kartonnetje. Ook opvallend: zijn eerste vier exemplaren kreeg hij telkens al in de eerste helft. Of dat de reden was dat Cercle-trainer Paul Clement hem STVV op de bank zette, weten we niet. Maar toen de Keniaan juist voorbij het uur mocht invallen, was het vijf minuten later alweer prijs.

Met zijn vijfde gele kaart op zes duels is Omolo de eerste speler die dit seizoen 'geel-geschorst' is in de Jupiler Pro League. Zeventien anderen moesten wel al brommen na een rode kaart. Achter Omolo staan nog twee spelers 'op scherp'. Joachim Van Damme (KV Mechelen) en Makhtar Gueye (KV Oostende) zijn geschorst wanneer ze nog eens tegen een gele kaart aanlopen.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie