'Moffi is pas de 10de speler die meer dan een miljoen euro opbracht voor Kortrijk'

'Moffi is pas de 10de speler die meer dan een miljoen euro opbracht voor Kortrijk'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 15:05di 22-09-2020 om 15:05

Officieel is het nog niet, maar het heeft er alle schijn van dat Terem Moffi KV Kortrijk zal verlaten voor een recordbedrag. De 21-jarige spits trekt naar de Franse tweedeklasser Lorient voor zo'n acht miljoen euro en is hiermee ruimschoots de duurste transfer van de Kerels.

Kortrijk heeft dan ook geen rijke – neem dat gerust letterlijk - geschiedenis op het vlak van uitgaande transfers. Zo ondervond Het Nieuwsblad dat Moffi pas de tiende speler is die meer dan een miljoen euro binnenbrengt in de kassa. En dat het bovendien al enkele jaren geleden is dat de kassa nog eens luid rinkelde.

Daarvoor moeten we al teruggaan naar 2018, toen Youcef Atal naar OGC Nice vertrok voor een slordige drie miljoen euro. Enkele maanden later trok Thomas Kaminski de deur achter zich toe om voor zo'n twee miljoen euro voor KAA Gent te gaan voetballen. Ook de binnenlandse transfers van Adam Marusic naar KV Oostende (twee miljoen euro) en van Ivan Santini naar Standard (1,6 miljoen euro) brachten Kortrijk de nodige zakcenten op.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Moffi acht miljoen euro waard?

(102 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws