VP 11 Van De Week Speeldag 6: De topclubs laten geen punten liggen

VP 11 Van De Week Speeldag 6: De topclubs laten geen punten liggen

22-09-2020 11:30 Laatste update: 23-09-2020 13:00

Speeldag 6 bracht weer heel wat goals en spektakel in de Jupiler Pro League. De volgende elf namen speelden daarin een belangrijke rol. 

Koffi kan het niet alleen
Waar heeft Hervé Koffi zijn tien medespelers aan verdiend? De huurling van Lille steekt er duidelijk bovenuit bij Moeskroen en pakte zaterdag een strafschop tegen KAA Gent. Het hielp echter weer geen sikkepit. Moeskroen staat in de kelder van het klassement, en dat is met amper twee gemaakte goals niet verwonderlijk. 

Power in de achterlijn
Bij Antwerp was Junior Pius afgelopen zondag nog de held. Hij kon een 0-2 achterstand ombuigen tegen Eupen met twee rake kopballen. Antwerp kwam echter niet verder dan dat en bleef steken op een gelijkspel. Naast hem gaan we voor Steeven Willems. Het meubelstuk van Sporting Charleroi kroop mee in de loopgraven en toonde zich weer enorm betrouwbaar.

Op de linksback was Damijan Pavlovic een heel mooie verrassing bij Standard. Het negentienjarige jeugdproduct toonde zich met zijn strijdersmentaliteit, maar staat ook technisch zeker zijn mannetje. Clinton Mata had bij Club Brugge geen taaie kluif aan Zulte Waregem. Hij hield zijn tegenstander Srarfi moeiteloos uit de wedstrijd.

Dorsch toont zijn meerwaarde
Op de middenstrook kiezen we voor Adrien Trebel, die helemaal terug is bij Anderlecht. Hij maakte de wedstrijd op de Freethiel bijzonder makkelijk met een knappe goal in de derde minuut. Anderlecht kon meteen freewheelen en won uiteindelijk met 2-4.

Nicklas Dorsch vindt stilaan zijn draai bij KAA Gent en scoorde ook tegen Moeskroen. De Duitser werd aangekondigd als een directe versterking en speelt dus met heel wat druk, maar laat dat niet aan zijn hart komen. Voor het technische vernuft gaan we naar Dino Hotic van Cercle Brugge, die een heerlijke match speelde tegen STVV en ook zelf scoorde.

Spitsen om van te dromen
Bij Anderlecht lijkt Jérémy Doku nu elke week een sterkhouder te worden. Hij scoorde maar één goal tegen Waasland-Beveren, maar was een constante gesel voor de defensie en had er veel meer kunnen maken. Doku is echter al een pak efficiënter dan vorig seizoen.

Bij Club Brugge zagen we de wederopstanding van Michael Krmencik. De sterke Tsjech nam twee goals voor zijn rekening tegen Essevee. De derde plaats voorin is voor Paul Onuachu. De Nigeriaan is onmogelijk van de bal te zetten en bij iedere voorzet levensgevaarlijk. Kortom: een heel belangrijke troef voor KRC Genk.