Ik vrees dat het voor Dessers moeilijk gaat worden bij KRC Genk

"Ik vrees dat het voor Dessers moeilijk gaat worden bij KRC Genk"

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 09:16di 22-09-2020 om 09:16

Laatste update: dinsdag 22 september 2020 om 09:17di 22-09-2020 om 09:17

KRC Genk wist afgelopen weekend met 3-1 te winnen van KV Mechelen. Het won na twee doelpunten van uitblinker Paul Onuachu. De Nigeriaan lijkt Cyriel Dessers helemaal naar de bank verdreven te hebben;

Dessers, vorig seizoen nog topschutter in de Eredivisie, werd voor zo'n vier miljoen euro door KRC Genk overgenomen van Heracles. De spits moest voor doelpunten gaan zorgen bij Genk, maar na een minder begin lijkt hij nu amper back-up te zijn geworden voor Onuachu. "Ik vrees er een beetje voor dat het voor Dessers moeilijk gaat worden. Ik denk dat Genk met deze ploeg en kern met één spits zal moéten spelen en voorlopig is dat Onuachu", zegt Arnar Vidarsson in Extra Time.

Onuachu kreeg ook lof voor zijn partij. "Hij liep in de rug van de centrale verdedigers, functioneerde ook als een goede targetman én deed een aantal opvallende zaken: een salto na zijn doelpunt, dat is geleden van de tijd van het spitsenduo Sonck-Dagano. Een hakje achter het steunbeen, hier en daar een no-look-pass. Niet één keer, maar een paar keer."

Inmiddels bleef Dessers, die dit seizoen twee keer scoorde voor Genk, op de bank zitten. Toch werd hij opgeroepen voor de nationale ploeg van Nigeria, maar daar heeft Wesley Sonck een duidelijke mening over. "Slecht gescout door de Nigeriaanse federatie", klonk het.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verdient Dessers een basisplek?

(230 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws