Opvallend: Ex-prof Pinxten (ex-Antwerp) plots doelman in Tweede Provinciale

Opvallend: Ex-prof Pinxten (ex-Antwerp) plots doelman in Tweede Provinciale

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 09:30di 22-09-2020 om 09:30

Kent u Harald Pinxten nog? De inmiddels 43-jarige Neerpeltenaar kwam in het verleden nog uit voor onder andere Antwerp FC en Lommel en verdedigt nu de kleuren van Hamont '99 uit Tweede Provinciale. Pinxten verloor afgelopen weekend met 1-4 van Reppel. Niet zo opmerkelijk, al was de positiewissel van Pinxten dat wel.

Pinxten was jarenlang een centrale verdediger, maar werd afgelopen weekend wel even doelman. In het slotkwartier ging hij in doel staan en slikte hij één doelpunt, een onhoudbare strafschop. "Het is niet de eerste keer", vertelt Pinxten in Het Belang van Limburg.

"In mijn periode bij Nijlen stond ik eveneens in de goal, na een gelijkaardige situatie als vorige zaterdagavond. Onze keeper kreeg in het slot een rode kaart voor het neerhalen van een tegenspeler in het strafschopgebied en bovendien waren al onze wissels opgebruikt. Er moeten dan snel keuzes gemaakt worden en in een impulsieve, spontante reactie heb ik me aangeboden om het slotkwartier vol te maken als doelwachter."

Pinxten, inmiddels 43 jaar oud, zit inmiddels al aan het einde van zijn carrière. Of probeert hij er met de positiewissel nog enkele jaartjes aan toe te voegen? "Haha, ik weet waar je naar toe wil. Neen, ik blijf voetballer hoor. Ik heb het onlangs nog met mijn vrouw erover gehad. Ik kan en wil nog geen week, maand, jaar of seizoen vastpinnen om te beslissen wanneer ik stop. Het draait allemaal om passie en daarvan bezit ik er nog heel veel om te blijven voetballen", besluit hij.

Pinxten debuteerde in 1995 bij KFC Turnhout in Tweede Klasse om uiteindelijk in 2001 bij Antwerp FC in de Jupiler Pro League te belanden. Na vier seizoenen Antwerp speelde hij één seizoen voor het Schotse Livingston FC om uiteindelijk terug te keren naar België. Daarna kwam hij nog uit voor KVSK United, Lommel United, Esperanza Neerpelt, KFC Oosterzonen Oosterwijk, KFC Nijlen en uiteindelijk Hamont 99.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws