'Coronafactuur bij profclubs draait hoog op, al bijna 1 miljoen euro aan testen'

'Coronafactuur bij profclubs draait hoog op, al bijna 1 miljoen euro aan testen'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 09:01di 22-09-2020 om 09:01

De coronavirus heeft al voor flinke kosten gezorgd bij onze Belgische clubs. Niet alleen krijgen ze minder geld binnen door het mindere publiek in de stadions, ook de wekelijkse testen kosten de Belgische clubs flink wat geld.

De Belgische eersteklassers zijn sinds begin juli gestart met de wekelijkse testen voor het Covid-virus. Het Nieuwsblad weet dat de Belgische clubs in totaal al zo'n 900.000 euro uitgaven. Als onze Belgische clubs tot in mei moeten blijven testen, zal het kostenplaatje enkele miljoenen euro's tellen.

Samen geven onze Belgische clubs maandelijks zo'n 300.000 euro uit. Goed voor zo'n 1.200 tests (die 48 euro per stuk kosten) voor gemiddeld 45 personen per club. Wanneer iemand positief test, verhoogt de testcapaciteit zelfs nog naar tweemaal in de week. Clubs met een grote kern moeten dus niet alleen meer lonen betalen, maar ook meer testen.

Onder andere RSC Anderlecht heeft dat al ondervonden. Het is de club die tot dusver het meest uitgaf aan de testen. Het moest telkens meer dan vijftig personen testen en moest de frequentie daarvan ook verhogen na de positieve uitslagen voor onder andere Michel Vlap en Yari Verschaeren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZE DOEN HET! Een ijzersterk Club Brugge pakt de drie punten tegen Zenit Sint-Petersburg! #ZENCLU #ClubBrugge #Dennis #DeKetelaere #Zenit #UCL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws