KRC Genk moet niet vrezen voor vroeg vertrek van toptalent Oyen: Het loopt prima

KRC Genk moet niet vrezen voor vroeg vertrek van toptalent Oyen: "Het loopt prima"

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 08:46di 22-09-2020 om 08:46

De Belgische competitie heeft dit seizoen mogen kennismaken met Luca Oyen. Het zeventienjarige toptalent krijgt steeds meer kansen bij KRC Genk. Buitenlandse (top)clubs hengelen al naar zijn diensten, maar Genk moet niet vrezen voor een vertrek.

Oyen mocht dit seizoen als amper zeventienjarige knaap debuteren bij Genk en lijkt klaar voor nog meer speelminuten. Inmiddels staat hij al op het lijstje van buitenlandse clubs, maar de entourage van Oyen denkt niet aan een vertrek. "Het loopt prima, waarom zouden we nu veranderen", vertelt vader Davy Oyen in Het Belang van Limburg.

"Ik heb zelf een mooie carrière gehad (ex-speler van PSV, Anderlecht, Nottingham Forest en de nationale ploeg), door enkele blessures ontbreekt alleen een EK of WK op mijn palmares. Luca heeft nog alle tijd om volgende stappen te zetten", geeft Oyen aan.

De vader van het jonge talent is ook tevreden hoe Genk met zijn zoon omgaat. "Hannes Wolf gaf hem vertrouwen met enkele invalbeurten, deze eerste basisplaats is een heel mooi vervolg. Elke speelminuut is meegenomen en we weten dat er ook moeilijke momenten zullen aankomen. Het hoort er allemaal bij. We zien wel wat er komt, intussen is Luca in goede handen. Er wordt niks geforceerd, ook niet op lichamelijk vlak. Hij krijgt een persoonlijk programma: zijn lichaam krijgt de tijd om aan te sterken, hij moet op dat vlak pas over enkele jaren top zijn", klinkt het.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Maakte Oyen al indruk op jou?

(346 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws