Recordcijfers voor Clement: 'Club Brugge is de beste uitploeg in Europa'

Recordcijfers voor Clement: 'Club Brugge is de beste uitploeg in Europa'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 08:30di 22-09-2020 om 08:30

Na een moeilijke start is Club Brugge weer in een winning mood. Tegen Zulte Waregem pakte het uit met een 0-6 overwinning. Opnieuw een overtuigende prestatie buitenshuis. Opvallend, want Blauw-Zwart stond er in het verleden nog om bekend vooral in eigen huis de punten te sprokkelen.

Club Brugge is onder Philippe Clement al een tijdje in goede doen. Sinds zijn terugkeer naar het Jan Breydelstadion zet de coach bijzonder goede cijfers neer bij Blauw-Zwart. En dan vooral buitenshuis. Zo weet Het Laatste Nieuws dat Clement een record te pakken heeft met Club Brugge qua aantal ongeslagen wedstrijden buitenshuis.

Sinds de terugkeer van Clement in juli 2019 verloor Club Brugge namelijk één partij buitenshuis (in de competitie). Dat is goed voor een record in Europa, want enkel Atalanta en RB Salzburg konden Club Brugge tot dusver evenaren. Sinds november 2019, toen Club Brugge verloor tegen Antwerp, wist Blauw-Zwart telkens minstens één punt te sprokkelen op verplaatsing.

Ook Atalanta en Red Bull Salzburg verloren maar één keer sinds de start van het seizoen 2019-2020, maar hun puntengemiddelde ligt iets lager dan Club Brugge. LASK en Bayern hebben met een puntengemiddelde van 2,41 wel iets betere cijfers dan Club Brugge, maar verloren wel meer dan Blauw-Zwart buitenshuis.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZE DOEN HET! Een ijzersterk Club Brugge pakt de drie punten tegen Zenit Sint-Petersburg! #ZENCLU #ClubBrugge #Dennis #DeKetelaere #Zenit #UCL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws