CEO van Zulte Waregem spreekt duidelijke taal over ontslag van Dury

CEO van Zulte Waregem spreekt duidelijke taal over ontslag van Dury

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 08:01di 22-09-2020 om 08:01

Met een 6 op 18 en een veertiende plek in de stand kan men bij Zulte Waregem moeilijk tevreden zijn met de gang van zaken. Er moet iets veranderen bij Essevee, maar die verandering wordt geen vertrek van oudgediende Francky Dury.

Na de slechte competitiestart en de mindere resultaten de voorbije maanden werd Dury de laatste dagen plots gelinkt aan een ontslag bij Essevee. Daar komt niets van in huis, zo geeft CEO Eddy Cordier aan. "Zes op achttien is zeker niet goed, maar een ontslag heeft nooit op de tafel gelegen. Tijdens ons gesprek gaf de trainersstaf zeker geen uitgebluste indruk. Integendeel zelfs, ze waren heel gedreven in hun analyse", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad.

Een ontslag van Dury zou de club ook drie miljoen euro kosten, maar dat is geen reden om een ontslag uit te stellen. "Over het contract van Francky Dury ga ik geen uitspraken doen. Hij heeft een contract met ons, dat klopt. Maar het klopt niet dat een deel van het bestuur het vertrouwen in de coach heeft opgegeven. Dat is tijdens ons gesprek nog eens duidelijk bevestigd", aldus Cordier.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Zulte Waregem toch denken aan een trainersverandering?

(259 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws