Liverpool en Man City tonen interesse, Doku moet recordtransfer Anderlecht worden

Liverpool en Man City tonen interesse, Doku moet recordtransfer Anderlecht worden

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 06:54di 22-09-2020 om 06:54

RSC Anderlecht is niet van plan om Jérémy Doku zomaar te laten gaan. De ster van paars-wit wordt gevolgd door verschillende buitenlandse topclubs, waaronder Manchester City en Liverpool. Maar de jonge Rode Duivel moet RSC Anderlecht de hoofdprijs gaan opleveren.

Met twee doelpunten en drie assists in zes duels is Doku goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Topclubs zoals Liverpool en Manchester City werden al gelinkt aan de Rode Duivel, maar Anderlecht laat Doku niet naar eender welke club en voor eender welke prijs gaan. Doku moet de jackpot gaan opleveren, een bedrag van meer dan dertig miljoen euro (in de orde van Jonathan David, die voor 32 miljoen euro naar Lille trok.).

"Ik zie in Nederland gasten vertrekken voor 40 miljoen of meer. Waarom zou dat in België niet kunnen", vraagt Boskamp zich af bij Het Nieuwsblad. Al vindt Boskamp niet dat Doku nú al moet vertrekken. "Ik raad hem aan om nog twee jaar in België te blijven. Als Anderlecht Doku nu verkoopt, lijkt het toch vooral
omdat ze het geld ­nodig hebben. Zijn waarde zal alleen maar stijgen", klinkt het.

RSC Anderlecht zou een transfer deze zomer enkel zien zitten als Doku ook nog een jaar wordt uitgeleend aan de club, zoals Man City momenteel doet met Issa Kaboré. "Dat kan een tussenoplossing zijn, maar dan heeft Anderlecht er ook maar weinig meer aan te zeggen", geeft Boskamp nog aan. "Niet ­ideaal. Wacht op het goeie moment om te vertrekken. Lukaku, Tielemans en Praet gingen ook pas nadat ze onbetwistbaar waren bij Anderlecht", klinkt het.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoeveel is Doku waard volgens jou?

(889 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws