Vidarsson in Extra Time over Charleroi: Ruimtes zijn ongelofelijk klein

Vidarsson in Extra Time over Charleroi: "Ruimtes zijn ongelofelijk klein"

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 23:25ma 21-09-2020 om 23:25

Charleroi versloeg vrijdagavond Beerschot met 3-1, alweer een verdiende overwinning van de troepen van Karim Belhocine. Ook in Extra Time ging het over de overwinning en het parcours van Charleroi. Arnor Vidarsson gaf uitleg hoe Charleroi telkens opnieuw de tegenstander het voetbal belet.

De gewezen trainer van Cercle Brugge gaf enkele kenmerken van het succes van Charleroi aan in Extra Time. "Ze houden de ruimtes tussen hun middenveld en hun verdediging zo klein dat het haast onmogelijk is om er iemand in vrij te spelen. Ook de druk op de speler die in balbezit is, zorgt ervoor dat de tegenstander het moeilijk heeft om te voetballen." 

"Charleroi zorgde ervoor dat Holzhauser geen tijd en ruimte kreeg waardoor hij moest uitzakken naar zijn centrale verdedigers", vertelde Vidarsson.

Franky Van der Elst zag een sterk Charleroi tegen Beerschot: "Ze waren de baas tegen Beerschot. Charleroi had de bal en creërde veel kansen in het openingskwartier. Dus de stelling dat Charleroi de bal niet wil hebben daar ben ik niet mee akkoord."

Charleroi staat alleen aan de leiding met het maximum van de punten, 18 op 18. Charleroi dat volgende speeldag naar Moeskroen trekt om hun perfect rapport te verlengen. Beerschot staat viedre met 12 op 18 en kan dus spreken over een geslaagde start. De troepen van Hernan Losada nemen het volgende speeldag op tegen Waasland-Beveren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws