Sint-Truiden gaat de boot in tegen Cercle Brugge

21-09-2020 22:40
5

Cercle Brugge en STVV werkten de laatste wedstrijd af van de zesde speeldag van de Jupiler Pro League. Cercle Brugge won overtuigend met 2-0 van STVV, die zo achterblijft met een 5 op 18. Cercle Brugge daarentegen sluipt naar de 7de plaats met 9 op 18. Coach Clement kan tevreden zijn over de prestatie van zijn spelers.

Cercle Brugge begon het best aan de wedstrijd en kwam op een verdiende en geruststellende 2-0 voorsprong. Doelpuntenmakers van dienst waren Hotic en Ugbo, die op zijn verjaardag een penalty omzette. STVV kwam nooit echt in de eerste helft voor want Cercle was op elk aspect sterker dan de bezoekers. De VAR kwam nog tussenbeiden om een derde doelpunt ongedaan te maken.

De tweede helft was een maat voor niets. Sint-Truiden wou wel en drong enkele keren een kans af maar tot een doelpunt kwam de bezoekers niet. Cercle voetbalde volwassen en kwam zo niet meer in de problemen. Het scoorde zelf nog een derde maal in de slotfase via Vitinho.  De ploeg van trainer Paul Clement kan zo terugblikken op een geslaagde competitiestart met 9 op 18. Sint-Truiden moet zich dringend herpakken na een 5 op 18.