BILD: 'Wilmots op verlanglijstje van Schalke 04'

BILD: 'Wilmots op verlanglijstje van Schalke 04'

21-09-2020 21:20 Laatste update: 22:06
18

De trainer van Schalke 04, David Wagner, staat ter discussie bij de Duitse traditieclub. Dit weekend kreeg Schalke 04 een pandoering van Bayern München, ze kregen maar liefst 8 doelpunten binnen. Volgens de Duitse tabloid Bild moet Wagner komend weekend tegen Werder Bremen winnen om zijn vel te redden, want het bestuur van Schalke is al volop rond aan het kijken naar mogelijke opvolgers. Een opvallende naam daarbij is Marc Wilmots, ex-speler van Schalke 04 en uiteraard ook ex-trainer van de Rode Duivels.

Wagner staat al langer onder vuur bij Schalke 04, vorig seizoen was de balans ook niet positief want in de laatste 15 competitiewedstrijden wist Schalke 04 geen één keer te winnen. Dat zorgde voor interne problemen binnen het bestuur over de positie van Wagner. Het bestuur verlangt dan ook niets minder dan de winst tegen Werder Bremen volgende wedstrijd.

Grootste kandidaat om de fakkel over te nemen zou ex-Mainz 05-trainer Sandro Schwarz zijn, maar Bild noemt ook Ralf Rangnick en Marc Wilmots. Die begon zijn trainerscarrière in 2003 bij Schalke, blies de Rode Duivels tussen 2012 en 2016 nieuw leven in maar is nu weer vrij na mislukte episodes als bondscoach van Ivoorkust en Iran. Afgelopen zomer sprak Wilmots al eens met zijn ex-club, maar toen kozen ze in Gelsenkirchen om het vertrouwen in Wagner te behouden.