Anderlecht-CEO Van Eetvelt doet oproep: Voetbal heeft supporters nodig

Anderlecht-CEO Van Eetvelt doet oproep: "Voetbal heeft supporters nodig"

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 20:07ma 21-09-2020 om 20:07

Laatste update: maandag 21 september 2020 om 23:43ma 21-09-2020 om 23:43

Karel Van Eetvelt roept alle supporters op om de coronamaatregelen in het voetbal te respecteren. De CEO van Anderlecht doet dat in navolging van de sanctie die KRC Genk kreeg van Vlaams Minister Ben Weyts.

De Limburgers mogen in hun volgende thuiswedstrijd in de Luminus Arena maar de helft van de toegelaten supporters ontvangen. Genk krijgt die sanctie omdat een deel van de aanhang zondag samentroepte tijdens de match tegen KV Mechelen en zich niet aan de mondmaskerplicht hielden.

In een mededeling wees Ben Weyts de Belgische voetbalploegen nogmaals op hun plichten inzake de toepassing van de coronamaatregelen. "We moeten ons echt bewust zijn van de voorbeeldfunctie die de Pro League clubs in deze hebben. Wie zijn gat verbrandt, moet op de bladeren zitten."

Anderlecht-voorzitter Van Eetvelt gaat helemaal akkoord met de stelling van Weyts en roept de supporters op tot meer discipline. "Kan oproep van Ben Weyts alleen maar ondersteunen", vertelde hij in een bericht op Twitter.  "Voetbal heeft toeschouwers nodig. Moeten respect hebben voor maatregelen om virus in te dijken. Alleen zo zullen we snel terug voor volle stadions kunnen spelen. En dat willen we toch allemaal..."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws