Anderlecht groeit onder hoofdcoach Kompany: De curve gaat de goeie kant uit

Anderlecht groeit onder hoofdcoach Kompany: "De curve gaat de goeie kant uit"

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 20:44ma 21-09-2020 om 20:44

Laatste update: maandag 21 september 2020 om 20:44ma 21-09-2020 om 20:44

RSC Anderlecht heeft afgelopen weekend makkelijk gewonnen op het veld van Waasland-Beveren. Sinds de aanstelling van Vincent Kompany als hoofdtrainer komt paars-wit steeds beter voor de dag. Dat zag ook analist Peter Vandenbempt.

"Waasland-Beveren is veruit te zwak om een waardemeter te zijn, maar de progressie in het spel van Anderlecht is wel overduidelijk", gaf Vandenbempt aan bij Sporza. "Het voetbalde met lef, snelheid, hoge pressing, gretigheid, veel variatie in het aanvalsspel en veel diepgang. Er waren ook veel individuele prestaties die zeer goed waren, zoals Doku die nu ook al doorsteekpasjes begint te geven."

Er waren ook tal van goede individuele prestaties. "Sambi Lokonga heeft de boodschap ook begrepen", vervolgde de analist. "Ook verschoppeling Trebel, Verschaeren, Nmecha die bevestigde, Tau die voorlopig zijn meerwaarde bewijst: het was gewoon allemaal heel erg goed."

De komende weken moeten de goede prestaties bevestigd worden. "Anderlecht heeft de voorbije jaren nog wel tegen dergelijke zwakke ploegen gespeeld en presteerde dan zelf ook zwak. De curve gaat de goeie kant uit. Zondag tegen Eupen is wel een interessante opstap, want dat is echt een goeie ploeg. Ze hebben het Antwerp heel erg moeilijk gemaakt. Een ideale opstap dus voor de eerste écht test van het seizoen, een week later tegen Club Brugge", besloot Vandenbempt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws