OFFICIEEL: Arsenal vult keepersvacature al na vijf dagen in en pikt IJslander op

OFFICIEEL: Arsenal vult keepersvacature al na vijf dagen in en pikt IJslander op

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 19:35ma 21-09-2020 om 19:35

Arsenal zwaaide doelman Emiliano Martínez woensdag uit en heeft vijf dagen later een opvolger gepresenteerd. De IJslander Alex Rúnarsson heeft zich voor vier jaar aan The Gunners verbonden.

De vijfvoudig international van IJsland kwam de voorbije twee seizoenen 45 keer in actie bij het Franse Dijon, maakt nu de overstap naar Noord-Londen en gaat met rugnummer 13 spelen, laat Arsenal weten via de officiële kanalen. "We zijn verheugd dat we Alex aan de selectie toe kunnen voegen", laat technisch directeur Edu weten via de Arsenal-kanalen. "We hebben hem al een tijdje in de gaten gehouden: in onze analyses kwamen precies de eigenschappen naar voren – zowel qua keepen als qua persoonlijkheid – die wij hoog in het vaandel hebben staan."

Rúnarsson zal voorlopig de stand-in worden van Bernd Leno, die enige tijd uit de running was met een blessure, maar zijn plekje nu weer terug heeft. De Duitser werd tijdens zijn afwezigheid vervangen door Emiliano Martínez, die tijdens de succesvolle FA Cup-campagne uitgroeide tot clubheld. Desondanks is de Argentijn inmiddels vertrokken naar Aston Villa.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws