Leko na draw tegen Eupen: Kwamen we met iets te veel vertrouwen aan de aftrap?

Leko na draw tegen Eupen: "Kwamen we met iets te veel vertrouwen aan de aftrap?"

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 16:06ma 21-09-2020 om 16:06

Royal Antwerp FC kroop zondagavond door het oog van de naald. Het pakte uiteindelijk nog een puntje tegen KAS Eupen, dat na een uur 0-2 voorstond. Daags nadien blikt Antwerp-coach Ivan Leko terug op de partij, waarin hij zelf ook even kop van jut was bij de eigen aanhang.

Pas in de blessuretijd van de eerste helft kwam Eupen op voorsprong via een strafschop. Leko zag de bui al hangen. "Ons eerste uur was niet goed", zei hij tegen Het Laatste Nieuws. "Tegen een prima georganiseerd Eupen konden we te weinig kansen bijeen voetballen. Het was te vaak balbezit om het balbezit. De voortzetting ontbrak. Eerlijk gezegd begrijp ik niet goed waarom we zo slecht begonnen, want in de vorige drie wedstrijden - tegen Sint-Truiden, Charleroi en Gent - was ons spel wél op niveau. Kwamen we misschien met iets te veel vertrouwen aan de aftrap?"

Een vraag die niemand zal kunnen beantwoorden. Maar wat vaststaat, is dat Antwerp na 53 minuten tegen een dubbele achterstand aankeek. Het verleidde een deel van de supporters om zich tegen Leko te keren. "Het was niet leuk om die dingen te moeten aanhoren", was de Kroaat er kort over, waarna zijn ploeg de zeilen bijzette.

Wat volgde, waren de aansluitingstreffer en de 2-2-eindstand. "Op karakter knokten we terug. Het was mooi om te zien hoe de spelers plots hun geluk begonnen te forceren. Op het einde kregen we zelfs nog een paar kansen op de 3-2. Zo ver kwam het jammer genoeg niet meer. Uiteindelijk bleven we achter met gemengde gevoelens. We zijn niet blij met ons eerste uur, maar anderzijds is een punt beter dan niets", aldus Leko.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws