Minister Weyts na sanctie voor Genk: Bewust zijn van voorbeeldfunctie van clubs

Minister Weyts na sanctie voor Genk: "Bewust zijn van voorbeeldfunctie van clubs"

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 15:07ma 21-09-2020 om 15:07

Laatste update: maandag 21 september 2020 om 16:43ma 21-09-2020 om 16:43

Racing Genk won afgelopen weekend met 3-1 van KV Mechelen. Een knappe zege, met een wrange nasmaak, want een deel van de supporters hield zich niet aan de coronamaatregels. Minister van Sport Ben Weyts heeft nu beslist om de capaciteit van de Luminus Arena te verminderen. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Een deel van de supporters van Genk troepte zondag samen tijdens de match en lieten na om zich aan de mondmaskerplicht te houden. Verbolgen reacties waren hun deel, maar de zaak krijgt nu ook een staartje mét gevolgen. De volgende thuismatch wordt het supportersaantal in de Luminus Arena gehalveerd.

En dat terwijl de club zelf, net zoals supportersvereniging OSV, al blijk gaf van afkeur. Ze schreven een open brief om de teleurstelling over het gedrag van een deel van de fans te uiten. Ook de Pro League reageerde maandagochtend op het voorval. 

Update: Minister Weyts heeft inmiddels ook tekst en uitleg gegeven bij zijn beslissing: "Het spijt me zeer dat ik van mijn hart een steen moet maken", zei de minister bij Het Laatste Nieuws. "Maar ik had op voorhand aangekondigd dat we sancties zouden treffen wanneer de afspraken niet zouden worden nagekomen. Ik heb mijn nek ver uitgestoken om competities te kunnen laten plaatsvinden met publiek."

"Als iedereen vanuit de huiskamer zelf kan vaststellen dat de afgesproken veiligheidsregels niet worden gerespecteerd, dan moet ik optreden. We moeten ons echt bewust zijn van de voorbeeldfunctie die de Pro League clubs in deze hebben. Wie zijn gat verbrandt, moet op de bladeren zitten", voegt minister Weyts er nog aan toe.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een terechte sanctie?

(391 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws