RAC1 meldt volgende Suárez-ontwikkeling: 'Spits mag gratis vertrekken'

RAC1 meldt volgende Suárez-ontwikkeling: 'Spits mag gratis vertrekken'

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 13:45ma 21-09-2020 om 13:45

Het vertrek van Luis Suárez bij FC Barcelona lijkt wederom een stapje dichterbij te zijn gekomen. Volgens het Catalaanse medium RAC1 zijn club en speler het eens geworden over een ontbinding van zijn tot 2021 doorlopende contract.

Suárez was na de komst van trainer Ronald Koeman persona non grata in Camp Nou: de Uruguayaan trainde apart van zijn teamgenoten en werd niet geselecteerd voor de oefenwedstrijden tegen Gimnàstic de Tarragona, Girona en Elche. Beide partijen steggelden al enige tijd over contractontbinding: Suárez wilde naar verluidt het volledige salaris van zijn laatste jaar nog krijgen.

Inmiddels is er echter een akkoord gesloten met de clubleiding, meldt RAC1. De verbintenis van de Uruguayaan wordt deze week nog met onmiddellijke ingang ontbonden, klinkt het: Suárez kan na zes jaar transfervrij vertrekken bij Barcelona. Hoe de vertrekregeling er precies uitziet, is nog niet duidelijk: het lijkt er echter op dat Suárez water bij de wijn heeft gedaan om onder zijn contractuele verplichtingen uit te komen.

Atlético Madrid zou zomaar eens zijn nieuwe werkgever kunnen worden. Mundo Deportivo meldde eerder op de dag dat Suárez al een persoonlijk akkoord had bereikt met Los Rojiblancos. De spits werd eerder al gelinkt aan oude liefde Ajax en Juventus: de Amsterdammers kunnen zijn salaris echter niet ophoesten en Juventus is afgehaakt omdat het verkrijgen van een Italiaans staatsburgerschap te veel tijd in beslag zou nemen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws