Antwerp zet dubbele achterstand tegen Eupen nog om in gelijkspel

20-09-2020 22:43 Laatste update: 22:45
14

Antwerp heeft voor een heet avondje op de Bosuil gezorgd. The Great Old leek op weg naar verlies na een dubbele achterstand, maar wist uiteindelijk nog een gelijkspel uit de brand te slepen: 2-2.

Antwerp mocht dan wel de thuisploeg zijn, maar op één actie na kwam het in de eerste twintig minuten amper aan gevaar. Het was toch vooral Eupen dat voor het meeste dreiging zorgde. Het leek ook aanspraak te maken op een strafschop. De scheidsrechter en VAR grepen echter niet in.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Antwerp toch wat meer greep op de partij en wist het ook enkele kansen bij elkaar te spelen. Eupen stond echter ook goed te verdedigen en hield de nul. We leken de eerste helft ook af te sluiten met een brilscore, maar na een VAR-ingreep kreeg Eupen nog een strafschop voor de pauze. Die werd ook benut voor Prevljak.

Nee, we lagen niet onder in de eerste 45 minuten. Het maakt de achterstand extra zuur.

Het mag wat gaan meezitten na de rust!#COYR #RAFC #anteup #jpl pic.twitter.com/IQU1Z6mxqL

September 20, 2020

Antwerp had iets meer overwicht in de eerste helft, maar in de tweede helft kwam het een paar keer goed weg na uitbraken van een sterk Eupen. Dat kwam er uiteindelijk ook. Musona profiteert van een blunder van Butez: 0-2 en de Panda's op weg naar winst?

De thuisploeg gaf de strijd alvast niet op en ging vol op zoek naar die gelijkmaker. Daar werd het ook voor beloond. Net na het uur bracht Pius weer hoop in de Antwerpse rangen. Hij scoorde de aansluitingstreffer voor de Antwerpenaren. Het zorgde voor Antwerpse moed, dat onder druk van het aanwezige publiek naar voren stormde.

Pius was ook nog niet klaar met zijn partij. Een kwartier voor tijd was hij daar wéér. Hij kopte de gelijkmaker in doel, de Bosuil aan het feest. Een derde doelpunt hing zelfs in de lucht. Antwerp kreeg kans op kans, scoorde uiteindelijk ook (wat terecht werd afgekeurd na offside) en slaagde er dan toch niet in om die derde te maken. Het bleef 2-2.