OFFICIEEL: Lukaku krijgt Vidal als ploegmaat, Chileen verlaat Barcelona

OFFICIEEL: Lukaku krijgt Vidal als ploegmaat, Chileen verlaat Barcelona

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 21:38zo 20-09-2020 om 21:38

FC Barcelona zwaait na Ivan Rakitic weer een geroutineerde middenvelder uit: Arturo Vidal heeft de deur van Camp Nou achter zich dicht getrokken. De 33-jarige Chileen vierde tussen 2011 en 2015 vele successen met Juventus en keert nu terug in de Serie A: Internazionale wordt zijn nieuwe werkgever.

Vidal kwam in 2018 over van Bayern München, speelde 96 officiële wedstrijden en stond op goede voet met sterspeler Lionel Messi. Kersvers trainer Ronald Koeman wilde hem echter niet binnenboord houden.

Enkele weken voor zijn vertrek naar Milaan gaf Vidal een spraakmakend interview, waarin hij het beleid van FC Barcelona bekritiseerde. "Barcelona moet een hoop dingen veranderen. Het voetbal is geëvolueerd en het Barcelona-DNA is niet genoeg om te winnen", liet hij onder meer weten.

Zondagavond arriveerde Vidal in Milaan om zijn transfer af te ronden. De ervaren middenvelder ondergaat maandag de medische keuring en ondertekent daarna een twee- of driejarig contract. Inter telt naar verluidt een half miljoen euro neer voor Vidal. Daarnaast betaalt Barça een deel van zijn resterende salaris uit.

Barcelona tikte twee jaar geleden nog achttien miljoen euro af bij Bayern München om Vidal over te nemen. Vermoedelijk volgen er op korte termijn nog meer spelers Vidal naar de uitgang van Camp Nou: Nélson Semedo is op weg naar Wolverhampton Wanderers, terwijl Luis Suárez ook weg mag.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws