Standard hijst zich naar tweede plaats na zuinige zege tegen Kortrijk

20-09-2020 17:49
9

Standard Luik heeft zich naar een tweede plaats in het klassement gevoetbald door met 2-1 te winnen van KV Kortrijk. Vijf doldwaze minuten in de eerste helft beslisten uiteindelijk over de match. Selim Amallah, Obbi Oulare en Ilombe Mboyo tekenden voor de doelpunten.

Na een amusant wedstrijdbegin legde Jan Boterberg de bal na een halfuur op de stip. Selim Amallah nam de elfmeter voor zijn rekening en bracht de Rouches op voorsprong. Nog geen vijf minuten later verdubbelt de thuisploeg, die duidelijk positieve invloed ondervindt van het opgedaagde publiek, de score. Obbi Oulare maakt in de kleine rechthoek zijn tweede goal van het seizoen. Ondanks de dubbele achterstand laat Kortrijk de hoofden niet zakken. Vanaf de aftrap combineren de Kerels zich door de Luikse verdediging. Ilombe Mboyo maakte de collectieve actie af: 2-1.

De tweede helft bracht minder goals, maar des te meer strijd. Vooral de terugkerende Carcela kreeg het bij momenten zwaar te verduren. Hij liet zich dan ook geregeld opmerken met enkele mooie acties, terwijl Oulare tot tweemaal toe verzaakte om de match te beslissen. Ook via een afstandsschot van Cimirot konden de Rouches de winst niet veilig stellen. Vijf minuten voor affluiten kreeg Standard dan bijna het deksel op de neus, wanneer Jonckheere neerging in de zestien. Geel voor een schwalbe, oordeelt Boterberg, al viel er wel iets te zeggen voor een strafschop.