Geen paniek omtrent Verschaeren: Besmetting tijdens match bijna onmogelijk

Geen paniek omtrent Verschaeren: "Besmetting tijdens match bijna onmogelijk"

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 16:50zo 20-09-2020 om 16:50

Laatste update: zondag 20 september 2020 om 17:22zo 20-09-2020 om 17:22

Bij regent het momenteel coronabesmettingen bij RSC Anderlecht. Na Michel Vlap, Peter Zulj en Timon Wellenreuther was het zondag de beurt aan Yari Verschaeren. En dat terwijl de jongeling een dag eerder nog meespeelde tegen Waasland-Beveren. Toch is er geen reden tot paniek, laat de Pro League weten in een persmededeling.

Door de huidige situatie bij Anderlecht werd besloten om de spelers iets eerder opnieuw te testen dan voorzien was. Zo volgde afgelopen zaterdag een test, met een bijkomende test op dinsdag 22 september. "Omdat het resultaat niet bekend was voor aanvang van de wedstrijd, kon de speler gisteren op het wedstrijdblad aangeduid worden en de wedstrijd spelen. De procedures uitgewerkt in het protocol van Pro League werden gerespecteerd", klinkt het bij de Pro League.

Toch is Verschaerens optreden tegen Waasland-Beveren geen problemen volgens de Pro League. "Analyse van de positieve gevallen uit de Pro League toont aan dat besmettingen nooit tijdens wedstrijden of trainingen plaatsvinden, maar eerder aan tafel, in kleedkamers of andere binnenactiviteiten, wat nogmaals het belang van physical distancing aangeeft. Ook wetenschappelijk onderzoek van de KNVB, de Nederlandse voetbalbond, concludeerde dat besmettingen tijdens de wedstrijd zijn zo goed als onmogelijk zijn", aldus de Pro League.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws