Club Brugge vernedert Zulte Waregem en schuift op in het klassement

20-09-2020 15:19
43

Club Brugge heeft een uitstekende zaak gedaan. Tegen een zwak Zulte-Waregem werd er met 0-6 gewonnen, Club schuift op in de stand.

Zulte Waregem begon vol goede moed aan de wedstrijd. In de openingsminuut kreeg Bruno al een dot van een kans, oog in oog met Mignolet bracht die laatste echter knap redding. Het was één van de enige wapenfeiten van Zulte in de eerste helft, Club Brugge domineerde de overige 45 minuten en puurde daar vier doelpunten uit.

Eerst ging Deschacht in de fout bij een corner, zijn owngoal bracht Club al na zes minuten op voorsprong. De thuisploeg was van slag, Club Brugge drukte door. Krmencik speelde met vertrouwen en schoot de bal na een knappe actie proper binnen, 0-2. De boeken konden helemaal toe nadat Vanaken op het halfuur een voorzet van Vormer perfect binnenkopte. Zulte moest de kelk tot op de bodem ledigen. Vijf minuten voor tijd zorgde Krmencik met zijn tweede van de middag voor een zware 0-4 tussenstand. De spits kopte de bal binnen nadat Vormer eerst op de deklat had besloten.

In de tweede helft kwam Zulte Waregem meteen heel erg goed weg. Bruno leek na te trappen, de scheidsrechter en VAR waren echter vergevingsgezind en lieten het passeren. Het was echter geen voorbode voor beterschap bij de thuisploeg. Twintig minuten ver in de tweede helft tekende De Ketelaere voor de forfaitscore. Vanaken mocht een assist bij op zijn naam schrijven.

Het doelpuntenfestival was echter nog steeds niet ten einde. Een kwartier voor tijd mocht Balanta op hoekschop ook zijn doelpuntje meepikken. 0-6, een ware afstraffing. De supporters konden het niet meer aanzien, een striemend fluitconcert daalde neer over het Regenboogstadion.

Dat was ook meteen de eindstand. Zulte Waregem moet herbronnen, Club Brugge doet een uitstekende zaak in het klassement. Clement en zijn manschappen schuiven op naar een gedeelde tweede plek in het klassement.