Arsenal wint tweede Londense derby en kan met vertrouwen naar Liverpool

19-09-2020 23:05 Laatste update: 23:27

Arsenal heeft zijn Londense openingstweeluik in de Premier League goed doorstaan. The Gunners hadden de stadsderby tegen Fulham zonder problemen gewonnen, moesten tegen West Ham iets dieper in hun reserves tasten, maar hebben zes punten na de eerste twee wedstrijden.

The Hammers beperkten zich in de openingsfase tot verdedigen, maar werden na 25 minuten uit elkaar gespeeld door Arsenal. Pierre-Emerick Aubameyang brak door op links en legde de bal panklaar op het hoofd van Alexandre Lacazette: 1-0. De thuisploeg leek die voorsprong zonder problemen mee de kleedkamer in te kunnen nemen, maar West Ham sloeg op slag van rust terug. Ryan Fredericks stoomde op en Mikhail Antonio werkte zijn voorzet binnen: 1-1.

West Ham rook bloed en bracht de stadgenoot na rust meerdere malen in verlegenheid. Antonio kreeg meerdere kansen, maar raakte één keer de lat en slaagde er niet in om doelman Bernd Leno te verschalken. Vijf minuten voor tijd viel de treffer plotseling aan de andere kant. Dani Ceballos profiteerde van een dekkingsfout in de West Ham-defensie en liet Eddie Nketiah de winnende goal aantekenen: 2-1.

Arsenal kwam met de schrik vrij en kan nu toewerken naar twee grote tests. Midweeks volgt een League Cup-duel met Leicester City, op maandag 28 september volgt een uitwedstrijd tegen regerend kampioen Liverpool.