De Decker laat zich uit over gemiste strafschop Yaremchuk: Fantastische spits

De Decker laat zich uit over gemiste strafschop Yaremchuk: "Fantastische spits"

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 09:22zo 20-09-2020 om 09:22

KAA Gent is erin geslaagd om zaterdag met 0-1 te winnen van Moeskroen. Die score kon gerust nog wat groter geweest zijn. Roman Yaremchuk miste echter een strafschop voor Gent. Vreest coach Wim De Decker nu voor oplapwerk bij de spits?

"Toch wel een beetje ja, want Roman is een spits die leeft van scoren", reageert De Decker op de officiële kanalen. De coach blijft echter volledig achter zijn spits staan. "Ik heb al vaak met hem gesproken en ga dat ook blijven doen. Hij is een fantastische spits die we op training soms dingen zien doen waartoe weinig andere spitsen in België in staat zijn. Maar dat van die penalties is iets dat we intern gaan bespreken", klinkt het.

De spitsen van Gent konden alleszins niet scoren. "Het is spijtig dat onze spitsen geen goaltje konden meepikken, want dat had hen een boost gegeven. In het algemeen zie ik nog iets te veel twijfel. Wanneer het makkelijk zou moeten gaan, zijn er nog te veel jongens die twijfelen. En op momenten dat de passing sneller moet, zijn er nog iets te veel balcontacten. Maar dat is ook logisch na onze slechte start. Resultaten zoals vandaag zijn de beste boost om dat snel te verhelpen", aldus De Decker.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws