Anderlecht wint na partij met ups en downs tegen Waasland-Beveren

19-09-2020 22:34
71

RSC Anderlecht heeft een tweede zege op rij geboekt. Na de overwinning tegen Cercle Brugge pakte het nu de drie punten tegen Waasland-Beveren. Het werd 2-4.

Voor RSC Anderlecht kon de partij tegen Waasland-Beveren niet beter beginnen. De thuisploeg legde de Brusselaars niets in de weg. Trebel profiteerde en maakte er na amper twee minuten voetballen al 0-1 van. Het dreigde een bijzonder moeilijke partij te gaan worden voor de Waaslanders.

Anderlecht nam Waasland-Beveren stevig bij de keel en liet ook niet los. De thuisploeg kwam er helemaal niet aan te pas en leek na amper tien minuten voetballen al gedoemd voor een zware nederlaag.

De bezoekers kregen bijna een penalty, maar de VAR greep in. Enkele minuten was het wel raak via Jérémy Doku. Anderlecht liet niets heel van Waasland-Beveren. Ondanks het overwicht kon Anderlecht die score uiteindelijk niet meer uitbreiden. Ook Nmecha niet, die net voor rust een penalty naast doel schoot.

Waasland-Beveren had het dan wel moeilijk, maar had door 'amper' twee doelpunten achterstand nog de kans om terug in de wedstrijd te komen. Het begon dan ook vol goede moed aan die tweede helft en wist enkele kansen bij elkaar te spelen. De zege voor Anderlecht leek plots toch niet zo zeker.

De thuisploeg werd echter niet beloond voor die aanvallende intenties. Het was Anderlecht en Yari Verschaeren die kon scoren: 0-3 en wedstrijd gespeeld na nog geen uur voetballen. Daar bleef het niet bij, Nmecha maakte er vanop de spits nog 0-4 van.

Een grote nederlaag dus voor Waasland-Beveren, maar na een fout tussen Vranjes en Van Crombrugge maakte Din Sula toch nog de eerredder voor de thuisploeg. Daar bleef het zelfs niet bij. Ondanks kansen voor Anderlecht was het Waasland-Beveren dat in het slot wist te scoren: 2-4. Din Sula scoorde ei zo na nog de 3-4, maar wist Van Crombrugge niet te verslaan.